Ekonomi och redovisning

En modern redovisningsbyrå

Med Rassby Redovisning som partner får ni hjälp med hela eller delar av bokföringen. Vi anpassar vår leverans efter Era behov och ser till att Ni får en kvalitetssäkrad bokföring. Den löpande bokföringen ingår allt från att bokföra och betala leverantörsfakturor till att skicka ut kundfakturor och påminnelser. Rapportering till myndigheteter när det krävs ombesörjer för Er räkning. Hos Rassby får Ni en digital och webbaserad bokföring och redovisning, men samtidigt tillgång till en personlig redovisningskonsult. Effektivt och personligt.

Välkommen att kontakta oss
Ekonomisk rådgivning Uppsala

Bokföringsbyrån som jobbar för dig

Tillgång till en seriös och kompetent bokföringsbyrå är viktigare än någonsin och bidrar till en positiv utveckling för Ert företag. Information om företagets ekonomiska utveckling måste vara uppdaterad, rätt och vara tillgänglig för dig som kund. Bokföring och redovisning är två olika begrepp som delvis täcker varandra och består av företagets underlag som fakturor, kvitton, avtal och andra dokument som verksamheten tar emot eller skickar ut. Rassby bokför löpande så att Ni alltid har kontroll och kan lägga fokus på kärnverksamheten.

Rassby förenklar redovisningen

I den löpande redovisningen skapas verifikationslista, resultatrapport, balansrapport och huvudbok. När räkenskapsåret är slut sammanställs bokföringen till ett bokslut. Givetvis upprättar vi även inkomstdeklaration och årsredovisning. Hos Rassby får Ni alltid ett fast pris per månad för Er löpande redovisning där Ni kan välja vilka tjänster som Ni vill ska ingå. Med Rassby som partner får Ni kontroll över företagets ekonomi och utveckling till ett pris som tål att jämföras. Rassby förenklar redovisningen och Er ekonomiska vardag, vi är helt enkelt en redovisningsbyrå som ger våra kunder service på riktigt.

Vad menas med redovisning

Redovisning omfattar alla affärshändelser som sker i ett företag och innehåller olika moment samt informationskällor som tillsammans skapar Er bokföring. Affärshändelser och dess underlag ska bokföras och mynnar ut i verifikationer vilket framgår av bokföringslagen (1999:1078). Alla bokföringshandlingar ska sparas i ordnat skick i minst 7 år.

Olika metoder vid bokföring

Redovisningsbyrån utför din bokföring med antingen kontantmetoden eller faktureringsmetoden. Kontantmetoden är en förenklad bokföringsmetod som ofta används av mindre företag. Faktureringsmetoden innebär att fakturor bokförings och redovisas när de utfärdas och när de regleras. Beroende på vilken bokföringsmetod som används sker rapportering till Skatteverket i olika perioder och omfattning. Med utgångspunkt från Er bokföring tar Rassby fram rapporter och deklarerar in- och utgående moms till Skatteverket. Storleken på företaget påverkar också i vilken omfattning som rapportering till Skatteverket ska göras. Med Rassby redovisning behöver Ni aldrig hantera deklarationer och rapportering – det sköter vi åt Er.

Hur detaljerad måste bokföringen vara

En grundprincip är att en affärshändelse ska vara spårbar och innehålla information som gör det möjlighet att förstå affärstransaktionen och vad den avser, vilka som är involverade och därmed även dess koppling till företagets bokföring. Ett företag kan i viss mån välja utformningen på sin redovisning och hur detaljerad bokföringen ska vara. Beroende på omfattningen av företagets verksamhet varierar också behovet och kravet på bokföringen. Ibland räcker det med ett fåtal konton för till exempel försäljning, men det kan även vara så att företaget behöver redovisa separata resultatenheter. Vad Ert företag behöver, eller om Ni har egna önskemål så är det något som Rassby som redovisningsbyrå bistår Er med.

Rassby – den digitala redovisningsbyrån

Rassby är en modern bokföringsbyrå som erbjuder transparenta och fasta priser där Ni får en kvalitetssäkrad redovisning och hjälp av en personlig redovisningskonsult. Vi ligger i framkant och strävar efter att arbeta så papperslöst som det är möjligt. Våra affärs- och redovisningssystem är molnbaserade där Ni som kund inte är längre bort från bokföringen än närmaste internetanslutning. Oavsett om Ni använder dator, läsplatta eller mobilen. Ni får notifikationer och kan anpassa attestflödet av leverantörsfakturor och betalningar.

Träffa oss

Boka gärna ett besök med oss digitalt eller på vårt kontor i centrala Uppsala för att få information om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.
Kontakta oss

Offertförfrågan

Kontakta oss via mejl, boka ett möte med oss digitalt eller via vårt kontor i centrala Uppsala för att få en kostnadsfri offert och information om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.
Kontakta oss